YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
P8060985 Pijany Arbuz
Dodany przez: macio
Komentarzy: 1
5
Opis
Jeśli znudziło Ci się zwyczajne picie wódki z kieliszków albo szukasz nowych doznań smakowych to arbuz nadziewany wódką jest idealnym wyjściem z tej sytuacji.

PRZYGOTOWANIE i NADZIEWANIE
Na samym początku przygotowywujemy sobie wszystkie potrzebne rzeczy do naszego pączu. Na razie kładziemy na stoliku arbuza, strzykawke z igłą, miskę oraz wysoko procentowy roztwór czyli wódkę.
Wlewamy powoli całą zawartość butelki alkoholu do miski, aby łatwiej nabierało nam się wódki do strzykawki.
Następnie ustawiamy arbuza (arbuz do tekiej ilości alkoholu koniecznie musi ważyć więcej niż 5kg, ja użyłem 7.5 kilogramowego) w bezpiecznej pozycji i zaczynamy wstrzykiwać dawki wódki w różne miejsca arbuza po 2,3 razy do tego samego otworu. Rób to powoli, po jakimś czasie będą problemy, dawkowanie będzie bardzo ciężko szło.

Trzeba bardzo uważać, bo po wstrzyknięciu pozostaje dziura, którą to pod koniec "operacji" zacznie w trybie natychmiastowym wytryskiwać wstrzyknięta wewnątrz arbuza wódka. Dlatego też, żeby temu zaradzić chwytamy w rękę wykałaczke, łamiemy ją na pół i od razu po wyjęciu igły wsadzamy ją w otwór, aby ani kropla jakże cennego alkoholu nie uleciała na stół.

MROŻENIE
Kiedy skończymy wstrzykiwanie wódki w arbuza następnym krokiem będzie zmrożenie całości.
Wstawaiamy arbuza w miskę aby w czasie kiedy będzie on siedział w lodówce wyciekająca wódka nie zalała nam innych rzeczy. Teraz czeka nas dłuższa chwila cierpliwości, gdyż nasz pijany arbuz musi odsiedzieć swoje. Najlepiej będzie aby leżał on jak najdłużej, aby wszysko co sie w nim znajduje stanowiło jedną zmrożoną całość, toteż wyjmujemy go dopiero po 4h.

Po cierpliwym odczekaniu wyjmujemy go i przecinamy jedną ściankę wzdłóż tak, jak widać na zdjęciu. Arbuz ma już świetną temperature i cały alkohol, który wstrzykneliśmy zmieszał się z sokiem .
Teraz nie możemy zapomnieć o starannym wyjęciu wszystkich wykałączek, żebyśmy przypadkiem nie mieli niespodzianki podczas picia.

(Ewentualnie jeśli nie możemy się powstrzymać to można spróbować łyżką tego, co dotychczas osiągneliśmy, mówie Wam, pychota.)

MIKSOWANIE

W końcu możemy przejść do ostatecznej fazy czyli miksowania. Ustawiamy arbuza w tej samej misce w której siedział on w lodowce. Bierzemy blender w ręke w robimy to starannie tak, aby nie przebić się na drugą stronę. Podczas zmieniania postaci arbuza podnosimy go i wlewamy to, co wyciekło podczas czterogodzinnego czekania w lodówce. Nic się nie zmarnuje :)

Teraz już możemy zacząć próbować i "doprawiać" pącz. Mowa tu tylko o dodaniu cukru i lodu według uznania. Nie będe tu podawał ilości, bo każdy z nas ma inny gust.

Szykujemy szklanki, pijanego arbuza stawiamy na stół, z szuflady wyjmujemy chochlę i voila :)

Tylko się za bardzo nie upij! ;)
Czego potrzebujesz
Arbuz 5kg +
0.5 l czystej wódki
strzykawka z igłą
miska
Cukier
kostki lodu
blender
wykałaczki
Szacowana cena
40 zł
Szacowany czas
mniej więcej zajmuje to 5h
Musisz wiedzieć
Nie używaj do pijanego arbuza taniej wódki, bo całkowicie popsujesz smak. Ewentualnie możesz spróbować wstrzykiwać smakową wódkę ale to już według uznania.

_______________________________________________

Do lepszego efektu naszykuj palemki i szklanki obtocz w cukrze, na znajomych zrobisz niesamowite wrażenie.

______________________________________________

Wszystkie składniki wraz ze strzykawką są ogólno dostępne i można je kupić w każdym mieście.
Dodany
2010-08-07 o 15:44
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
Independence_day_large_03
leslaw ( 2010-08-09 o 00:04 )

Ładna alkoholowa arbuziady. Swoją drogą znałem ją w innej wersji - po prostu strzykawą wlewamy wódkę, a potem jemy arbuza:)

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj