YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Opis
Kolejna z miłosnych potraw, mająca w swym składzie afrodyzjak. Najlepsza jako wykwintna przystawka na gorąco lub dodatek do mięsnej/rybnej potrawy.

Przygotowanie:

Karczochy umyć i oczyścić (usunąć łodygi oraz suche i zbrązowiałe liście). Gotować na małym ogniu około 15 minut, w osolonej wodzie z dodatkiem soku z połowy cytryny. Następnie na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić rozgnieciony czosnek. Karczochy (wyjęte z wody i osuszone, ewentualnie pokrojone na mniejsze części) wrzucić na patelnię i obsmażyć z każdej strony. Dodać resztę soku z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i posiekane listki świeżej mięty.
Czego potrzebujesz
8 karczochów
5 łyżek oliwy z oliwek
1 cytryna
1 ząbek czosnku
pół pęczka natki z pietruszki
1 łyżka posiekanych listków świeżej mięty
szczypta soli
szczypta świeżo mielonego pieprzu
Szacowany czas
30 min.
Musisz wiedzieć
Jeśli zdecydujemy się na wersję "przystawka", to najlepiej smakuje z pieczywem i białym winem.
Dodany
2010-02-08 o 02:25
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
User_default
chanel ( 2010-02-08 o 11:08 )

no..z tym trochę gorzej, ale jeśli ktos lubi karczochy, to wygląda smakowicie

zgłoś do moderacji
Pippi01
Astrid ( 2010-02-10 o 18:49 )

Nigdy nie jadłam karczochów (byłam jakoś dziwnie nieufna wobec nich :P) ale to wygląda tak dobrze, że chyba spróbuję :)

zgłoś do moderacji
User_default
agacia106 ( 2011-02-19 o 22:12 )

super muszę spróbować w najblizszym czasie:)

zgłoś do moderacji
User_default
frajek ( 2011-02-20 o 16:27 )

pięknie wygląda:) mniam:)

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj