YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Pavlova PAVLOVA BEZA
Dodany przez: paya
Komentarzy: 8
2
Opis
Chciałabym się podzielić przepisem na rewelacyjne australijskie ciasto PAVLOVA :) bardzo szybki i prosty przepis. Idealnie nadaje się na lato, ponieważ jest lekkie i przepyszne ciasto.

potrzebujesz dokładnie:
- 6 białek
- 2 szklanki (niecałe) cukru pudru
- 1.1/2 małej łyżeczki octu
- 1.1/2 małej łyżeczki cukru waniliowego

przepis:
1. ubij pianę na sztywno z 6 białek w naczyniu plastikowym
2. powoli dodawaj cukier, dobrze ubij
3. dodaj cukier waniliowy i ocet
4. włóż do formy okrągłej z otworem w środku
5. nastaw piekarnik na najwyższą temperaturę gdy ubijasz jajka
6. potem obniż temperaturę do niższej (150 stopni) i włóż ciasto
7. piecz 1-2h
8. zostaw pavlova do ostygnięcia
9. wypełnij ją śmietaną i świeżymi owocami

POLECAM! idealne na gorące dni i dla gości. Można je również kupić w sklepie THE CHEESECAKE SHOP (tam kosztuje ok 30zł)
Czego potrzebujesz
6 jajek
cukier puder
ocet
cukier waniliowy
piekarnik
owoce
Szacowana cena
ok 20zł
Szacowany czas
pieczenie 1-2h + 15min na śmietanę i owoce
Musisz wiedzieć
Uważaj, aby się nie przypaliła w piekarniku.
Temperaturę stosuj jak w przepisie.
Dodany
2009-06-24 o 12:11
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
Miejsca na mapie ( 1 )
Img_3095
cinek ( 2009-06-24 o 12:45 )

Ale te owoce i śmietana są tylko na górze ciasta, czy jakoś je mam też upychać w środku. Wygląda nieźle.

zgłoś do moderacji
Img_3095
cinek ( 2009-06-24 o 12:46 )

A i gdzie jest ten THE CHEESECAKE SHOP, bo nie mam takiej blachy z otworem?:)

zgłoś do moderacji
N1472690528_30391838_5556286
piter ( 2009-06-24 o 12:51 )

Wooow. Uwielbiam bezy, a ten pomysł wydaje się być rewelacyjny.

zgłoś do moderacji
Bari-nowy
michal ( 2009-06-24 o 14:31 )

jak ja lubię takie spontaniczne komentarze w stylu telemarketu:)

zgłoś do moderacji
Kotek
ronin ( 2009-06-24 o 18:49 )

Po co jest ten okrągły otwór w środku formy?

zgłoś do moderacji
Eye
paya ( 2009-06-24 o 19:16 )

chodzi o to aby w samym srodku beza byla gotowa, jak bedzie taka foremka z dziura wstającą do gory to w srodku sie dopiecze, a jak nie to bedzie surowa - jezeli na dluzej zostawisz w piekarniku to sie z zewnatrz spali.

zgłoś do moderacji
User_default
agacia106 ( 2011-02-20 o 16:32 )

spróbuję w najbliższym czasie:)

zgłoś do moderacji
Img_3625_2_
MonikaT ( 2011-02-20 o 17:02 )

Muszę upiec taką :)

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj