YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Pomysl_default Łosoś ze szparagami
Dodany przez: michal
Komentarzy: 0
0
Opis
Postanowiłem podzielić się kolejnym przepisem;) Tym razem będzie to bardzo prosty przepis na łososia ze szparagami.

Więc tak:
Z zielonych szparagów odcinamy końcówki i jeśli mają twardą skórkę, obieramy. Następnie kroimy je na pół - mamy dzięki temu dwie, ok. 5cm, części - główkę i "stopkę":)
Teraz chwilę (ok 10 minut) smażymy szparagi, na koniec dosalając je trochę, można też dodać trochę pieprzu.
W tym czasie warto też ugotować ziemniaki i pokroić je na plastry.

Łososia (filet) myjemy.

Na dole naczynia żaroodpornego wylewamy trochę oliwy, następnie kładziemy "stopki" szparagów. Na stopki kładziemy łososia. Całość przyprawiamy rozdrobnioną kolendrą, solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).
Teraz wstawiamy an 190St na ok. 25 minut. Pod koniec na górę kładziemy główki szparagów, a naokoło plasterki ziemniaków polane oliwą.

Tyle:) Podawać z białym winem i jakąś lekką sałatką:)

Polecam!
Czego potrzebujesz
0,5 kg filetu z łososia
3-4 łyżeczki kolendry do rozdrobnienia
6-8 ziemniaków
16-20 szparagów
sól
pieprz
Szacowana cena
50-60 zł
Szacowany czas
Ok godzinę łącznie z pieczeniem
Dodany
2011-05-26 o 19:19
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj