YouThink

Mus serowo-malinowy

Autor:
ZieloneDrzwi

Opis
1. SKŁADNIKI:<br/> -250g. serka mascarpone<br/> -200g. mrożonych malin<br/> -200ml. śmietany kremówki<br/> -2 łyżki cukru pudru<br/> -fix do bitej śmietany<br/> -po kawałku białej i gorzkiej czekolady<br/><br/><br/>2. PRZYGOTOWANIE:<br/>Maliny lekko rozmroź, rozdrobnij i wymieszaj z mascarpone. Czekolade włóż do zamrażalnika. Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fix. Ddaj do malin i wymieszaj na gładką masę. Przełóż ją do miseczek lub pucharków. Schłódź w lodówce przez 2-3 godziny. Szerokim nożem lub szpachelką zeskrób wiórki z zimnej czekolady i udekoruj nią mus.

Czego potrzebujesz

Szacowana cena

Szacowany czas
20min. + schłodzenie ok 2-3 godz.

Musisz wiedzieć
MOJA RADA:<br/>Mus stężeje szybciej, jeśli dodasz do mascarpone dwie łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w wodzie. Równie smaczny deser powstanie, gdy zamiast malin wykorzystasz truskawki albo jagody. <br/><br/> <br/> Smacznego:)

Przydatne linki

Data zamieszczenia
2011-02-18