YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Opis
1. SKŁADNIKI:
-30dag. zmielonego maku
-200ml. mleka
-10dag. cukru
-5dag. masła
-50ml. rumu
-10dag. biszkoptów
-20dag. moreli z puszki
-50dag. mrożonego francuskiego ciasta
-1 jajko
-mąka do podsypania


2. PRZYGOTOWANIE:
a)Mak przełóż razem z cukrem i masłem do rondelka, wlej mleko. Stale mieszając, gotuj około 3 minuty na małym ogniu. Masę makową dokładnie wystudzić, wymieszj z drobno pokruszonymi biszkoptami i rumem.
b)Ciasto rozmroź. Płaty ciasta ułóż jeden na drugim, przenieś na lekko opruszoną mąką stolnice, rozwałkuj na kwadrat 40x40cm. Następnie potnij go na 10 małych kwadratów. Na środku karzdego kwadratu połóż porcję masy makowej i po dwie połówki osączonych w zalewy morelami.
Brzegi ciastek posmaruj roztrzepanym jajkiem. Dwie przeciwległe końce zwiń do środka tak, aby zachodziły do sebie. Mocno sklej.
c)Ciastka umieść na wyłożonej papierem blaszce. Wsuń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200. Piecz około 30 minut.

Szacowana cena
0.80zł za porcję
Szacowany czas
60 minut
Musisz wiedzieć
Polecam i smacznego!
Dodany
2011-02-17 o 19:13
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
User_default
frajek ( 2011-02-19 o 11:39 )

muszę spróbować:)

zgłoś do moderacji
User_default
agacia106 ( 2011-02-20 o 21:22 )

super wypróbowane

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj