YouThink

WYTRAWNY OMLECIK

Autor:
Anndziulla

Opis
Szynkę usmaż delikatnie na łyżce masła. Jajka ubij trzepaczką z mlekiem i łyżką masła następnie dopraw solą i pieprzem.<br/><br/>Następnie na patelni rozgrzej resztę masła a następnie wlej masę jajeczną wymieszaną z przestudzoną wcześniej usmażoną szynką.<br/><br/>Zamieszaj wszystko widelcem i smaż lekko poruszając patelnią przy okazji odwijając brzegi omletu tak, aby na dno spłynęła płynna masa jajeczna.<br/><br/>Omlet jest wówczas gotowy, gdy spód jest rumiany, a powierzchnia lekko ścięta.<br/><br/>Gotowy omlet podawaj z sałatką z pomidorów, cebuli i oliwek.

Czego potrzebujesz
8 jajek 100 g gotowanej szynki pokrojonej w cienkie paseczki 4 łyżki masła 2 łyżki mleka sól pieprz

Szacowana cena

Szacowany czas
30 MIN

Musisz wiedzieć

Przydatne linki

Data zamieszczenia
2011-02-16