YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Roladaaa Rolada drobiowa w galarecie
Dodany przez: agacia106
Komentarzy: 4
19
Opis
Kurczaka układa się na desce grzbietem do góry, przecina wzdłuż kręgosłupa (od szyi do kupra). Po odwróceniu tuszki odcina się skrzydła i uda (mięso z nich się mieli do nadzienia). od kości korpusu oddziela się ostrym nożem skórę wraz z mięsem.

Na ściereczce układa się prostokątny płat drobiowy, rozsmarowuje na nim farsz przyrządzony ze zmielonego mięsa drobiowego, podrobów, namoczonej bułki, marynaty staropolskiej do mięs i drobiu KAMIS i natki pietruszki.
Następnie zwija się roladę, sznuruje i gotuje się w wywarze z warzyw z solą KAMIS, około 1h.
Po ugotowaniu i ostudzeniu roladę, kroimy na grube plastry i układamy na półmisku.
Odlać 1/2 litra gorącego wywaru, w którym gotowało się mięso. Połączyć z 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w letniej wodzie i dobrze wymieszać.
Następnie przygotowanym wywarem z żelatyną zalać pokrojoną roladę z kurczaka ułożoną na półmisku.
Jak zacznie tężeć, przybrać według uznania, np. skórką cytryny, oliwkami i zieloną sałatą.
Wstawić do lodówki
Smacznego!

Czego potrzebujesz
1 kurczak
mielone mięso do nadzienia
sól KAMIS
Marynata Staropolska do mięs i drobiu KAMIS
marchew
pietruszka
por
seler
1 łyżka żelatyny
Szacowana cena
50zł
Szacowany czas
2h
Dodany
2010-09-28 o 19:44
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
Powerpuff_girls
zuzanka ( 2010-09-29 o 02:00 )

Wygląda ciekawie!:D

zgłoś do moderacji
Rosemarys-baby-p01
Rosemary ( 2010-10-01 o 18:11 )

No ale tutaj to już trzeba mieć trochę kucharskiej wprawy :)

zgłoś do moderacji
User_default
Kuchiko ( 2011-02-14 o 21:07 )

Będę musiała spróbować :)

zgłoś do moderacji
User_default
frajek ( 2011-02-16 o 21:21 )

Będę musiała spróbować :)

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj