YouThink Park Pomysłów - Żarówka
przypomnij hasło
Login
Hasło
Zapamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Dsc01576 Gołąbki bez zawijania
Dodany przez: sylwiachmiel
Komentarzy: 11
21
Opis
Mieso mielone laczymy z ugotowanym ryżem i spażoną i odcisniętą ,drobno posiekaną kapustą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Lepimy kotleciki i smażymy na oleju z obu stron.Następnie przekładamy do garnka i zalewamy sosem pomidorowym(koncentrat pomidorowy i suszone pomidory rozcieńczamy w dwóch szklankach gorącej wody).Sos powinien zasłaniac golabki.Dusimy pod przykryciem na malym ogniu okolo 30 minut.Często delikatnie mieszając aby gołabki nie przywarły do dna.Na koniec dodajemy smietane i delikatnie mieszamy.
Czego potrzebujesz
pół kilograma mięsa mielonego
woreczek ugotowanego ryżu
200 gram poszatkowanej kapusty
2 łyżeczki Suszone Pomidory z Bazylią i Czosnkiem Kamis
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy
3-4 łyżki smietany
Szacowana cena
około 10 zł
Szacowany czas
około 1 godziny(łacznie z gotowaniem ryżu)
Musisz wiedzieć
można do masy mięsnej dodać jajko i 2-3 łyżki tartej bułki,niektórzy twierdzą że wtedy masa jest bardziej spójna
Dodany
2010-09-27 o 09:56
Zgłoś do moderacji
Kup podobne
User_default
spedytor ( 2010-09-27 o 10:43 )

może i dobre ale wolę jednak tradycyjne :)

zgłoś do moderacji
User_default
eluchap ( 2010-09-27 o 10:54 )

A ja lubię też i takie smakowitości. Wyglądają bardrzo apetycznie.

zgłoś do moderacji
Family-guy-stewie-you-suck
kalsin ( 2010-09-27 o 11:21 )

Brzmi ciekawie

zgłoś do moderacji
Zombie
zombie ( 2010-09-27 o 11:58 )

Wyglądają trochę jak zwykłe mielone z sosem i kapustą zasmażaną, ale nie mam nic przeciwko

zgłoś do moderacji
Rosemarys-baby-p01
Rosemary ( 2010-09-27 o 20:37 )

Dla mnie bomba, bo nigdy nie lubiłam tych liści, w które jest zawinięty farsz, zawsze wyjadałam tylko środek :P Więc to jest dla mnie wersja optymalna :)

zgłoś do moderacji
Powerpuff_girls
zuzanka ( 2010-09-27 o 21:44 )

Dla mnie też!:D

zgłoś do moderacji
Capricorn-icon
Anda ( 2011-01-06 o 17:19 )

Następne będą zapewne pierogi bez ciasta i devolaje bez masła?

zgłoś do moderacji
User_default
Kuchiko ( 2011-02-14 o 21:07 )

Będę musiała spróbować :)

zgłoś do moderacji
5
ZieloneDrzwi ( 2011-02-16 o 21:00 )

Próbowałam, lecz jakoś mi nie przypadły do gustu.

zgłoś do moderacji
User_default
frajek ( 2011-02-16 o 21:22 )

jutro wypróbuję

zgłoś do moderacji
User_default
agacia106 ( 2011-02-19 o 22:01 )

mniam musze spróbować:)

zgłoś do moderacji
Połącz z Facebookiem
Wyszukaj na YouThink'u zaawansowane Szukaj